Suomi iisalmi isuomi

Iisalmen historian kuuluisimpia tapahtumia on vuonna käyty Koljonvirran taistelu , jota J. Runeberg kuvaa Vänrikki Stoolin tarinoissaan. Kaupungin lähihistorian dramaattisin hetki on Putkolan pamauksen nimellä tunnettu onnettomuus, jossa Iisalmen keskustassa sijainnut tavaratalo Putkola tuhoutui maali-, lakka- ja kaasupullovaraston räjähdettyä Asevarikko 9 AseV 9 , joka lakkautettiin puolustuspoliittisen selonteon perusteella vuoden alussa.

Iisalmen kaupunginjohtaja vuodesta on Jarmo Ronkainen. Kaupunginvaltuustossa on 46 paikkaa. Paikat jakautuvat kunnallisvaalien jälkeen seuraavasti suluissa paikkaluvun muutos edelliseen valtuustoon nähden [6]:. Paikkakunnan tunnetuimmat yritykset ovat olutta ja muita mietoja alkoholijuomia sekä virvoitusjuomia valmistava Olvi Oyj , kaiutinvalmistaja Genelec ja erikoisajoneuvoja tuottava Profile Vehicles sekä kaivosajoneuvojen valmistuksesta tunnettu Normet Group Oy.

Muita tunnettuja iisalmelaisia yrityksiä ovat lämpöpuun tuottaja Lunawood , Suomen johtava nurmikkosiementen tuottaja Savon Siemen sekä opetusväline ja -kalustovalmistaja Is-vet. Iisalmessa sijaitsevat myös maailman pienin ravintola , Ravintola Kuappi ja panimomuseo. Lähes kaikki alueen yritykset ovat jäseniä Iisalmen Yrittäjissä , joka on Savon Yrittäjien paikallisyhdistys.

Seuraavassa kuvaajassa on esitetty kaupungin väestönkehitys viiden vuoden välein vuodesta lähtien. Käytetty aluejako on 1. Hiilidioksidiekvivalentti CO 2 -ekv. Vuoden laskelmien mukaan asukaskohtainen hiilijalanjälki oli Iisalmessa Pohjois-Savon kolmanneksi pienin: Laskelmissa on huomioitu mm. Pohjois-Savossa keskimääräinen hiilijalanjälki oli 12  CO 2 -ekv.

Suomalaisten keskimääräinen hiilijalanjälki oli 13  CO 2 -ekv. Iisalmen alueella on järveä, joista suurimmat ovat Onkivesi , Haapajärvi , Porovesi ja Nerkoonjärvi. Iisalmessa toimii kaksi aktiivista harrastajateatteriryhmää, In-teatteri ja Iisalmen teatteri.

Koljonvirta teatteri esiintyy kesäisin Mansikkaniemellä. Galleria Art Annan lopetettua Iisalmessa ei ole varsinaista taidegalleriaa, mutta Iisalmen kulttuurikeskuksessa on usein esillä kuvataidetta ja paikallisten keräilijöiden kokoelmia.

Kuvataiteilija Kaarina Kaikkonen on syntynyt Iisalmessa. Kuvataiteilija Osmo Monto asuu ja työskentelee Iisalmessa. Juhani Ahon museo Mansikkaniemellä on kuuluisan kirjailijan lapsuudenkoti. Iisalmessa sijaitsee myös Ylä-Savon Kotiseutumuseo. Iisalmen kaupunginkirjasto sijaitsee kulttuurikeskuksessa. Kokoelmien ohella kirjasto tarjoaa tiloja opiskeluun ja oleiluun ja järjestää tapahtumia. Iisalmen kaupunginkirjasto on osa Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoa.

Iisalmi oli ja luvun vaihteessa merkittävä Suomen tietokoneharrastajien demoskene -kulttuurille. Keskustelu24 Paikkakunnat Pohjois-Savo Iisalmi. Aikuiset naiset Miten tänne pieneen kaupunkiin on sikiänytkin niin paljon paskan puhujia?! Sataman kioskit Kyllä on eroa kioskeilla kuin yöllä ja päivällä! Jätehuolto Tervehdys hyvät iisalmelaiset! Iisalmen Sanomissa; nettipoliisi Mika Repo lausuu seuraavaa: Voimattomaksi ei some-poliisi toki jää edes silloin, kun netissä huudella.

Moro onko tämä auton liike luotatava ja rehelisi työntekjoita? Paras ja kivuttomin tapa sheivata sierainkarvat? Ukkini neuvoi aikanaan poistamaan ne nyppimällä yksitellen ottimilla. Joskus repäisen ne pois kärpästeipillä. Kokemuksia opettajista, rehtorista, yleisestä tunnelmasta jne. Ilmapiiri ja muu sellainen Viime vuosilta tai jopa vuosien kymmenien takaa.

Nyt olisi seuraava sessio omakotitalossa Iisalmi Varakudesta tulee 52v nainen olisko halukkiata miehiä kimppaan omakotitaloon klo välillä asialliset vastaukset ritvanen luukku. Kaipailisin hiukan seuraa päiviksi omakotitaloon Iisalmessa toipumassa leikkauksesta ja aikaa olisi kaikkeen kivaan päivisin. Löytyskö Iisalmen alueelta yli 40v olevia naisia jotka kaipais hiukan hellittelyä mm kielellä salaisesti vaikka keälitumella.

Hienoa ,että voimme katsoa Iisalmea livenä netissä, Ilvolankadulla vaan yksi talo ei kestä katseita https: On aikoihin eletty eläinten hautausmaalla vappuviuhkat ja serpentiinit.

Ei tuo ole mitään muuta kun joku liikuttelisi niitä niin p.

.

ESCORTS LAPPEENRANTA KOODI NET CHAT

Sitten lisäämme ne Booking. Savon Sanomat9. Iisalmen kaupunginjohtaja vuodesta on Jarmo Ronkainen. KulttuurikeskuksetTiedemuseotNähtävyydet ja maamerkitMuseot. Iisalmi — näin matkailijat kuvailivat kohdetta: Suomalaisten keskimääräinen hiilijalanjälki oli 13  CO 2 -ekv. Iisalmen torilla klo 10–16 järjestettävässä kokonaisturvallisuustapahtumassa esitellään kokonaisturvallisuutta erilaisten toimintanäytösten ja -rastien muodossa. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä, viestintätaitoja sekä yhteiskunta- ja työelämätaitoja. Kansalaisopisto järjestää joka vuosi suomen kielen kursseja. Sää Iisalmi. Tervetuloa Ylen uuteen sääpalveluun. Palvelu on entistä selkeämpi ja se toimii nyt hyvin myös mobiililaitteilla.

Suomi iisalmi isuomi

Scroll to top